Nieuws

Bijzonder muziekfestival in treinstation HaTachana

In Tel Aviv vindt in HaTachana, het allereerste treinstation van het Midden-Oosten, deze maand een speciaal muziekfestival plaats.

 

Het voormalige station HaTachana, dat de havenstad Jaffa verbond met Jeruzalem, is in februari elke dinsdagavond een muzieklocatie. Restauranthouders zetten dan live-muziek in gang. Zo brengt het Italiaanse restaurant Italkia Ba'Tachana Italiaans geïnspireerde muziek. In de tapas- en wijnbar Vicky Cristina is er Spaanse muziek. The Station Cafe, gevestigd in het originele stationsgebouw, biedt Latijnse live-muziek. Israëlische rockbands treden op in de recent geopende ‘9Bar’. Fans van blues kunnen naar de Hugo Bar en fans van country kunnen terecht in Café Greg.

HaTachana is al een tijdje geen treinstation meer. Tegenwoordig is het gerenoveerde gebouw een stijlvol uitgaanscomplex. Het ligt tussen de pittoreske wijk Neve Tsedek en de Middellandse Zee. Bezoekers struinen er langs de vele historische gebouwen, oude treinwagons, winkels, restaurants, cafés en bars. Ook vinden er veel culturele evemeneten plaats, zoals modeshows, filmfestivals en popconcerten.

gepubliceerd op 31 januari 2013